torstai 6. toukokuuta 2010

Auton ropausta, osa VIII

Huhtikuussa tuli otettua Porsche taas ajoon ja sehän menikin katsastuksesta läpi ilman huomautuksia. Ropaamista kuitenkin taas riittää, työn alle lähti osa sisustaa, vaihdekepin suojapussi olikin jo irti ja pinnoitin keskikaukalon kannen uudelleen oikealla nahalla. Tuli ihan siisti, joskin tarvitsee vielä uuden saranaosan rikkinäisen tilalle.
Ajattelin näin kevään kunniaksi vaihtaa ilmansuodattimen ja tulpat mutta varastossa ollut filtteri olikin turbomalliin eikä käynyt omaani. Kävin sitten Jyväskylän uudesta hienosta Motonetistä hakemassa putsarin ja satsin tulppia. Tulpat pyysin tiskiltä kun eivät hyllyssä niitä pidä ja vasta kassalla huomasin että mitähän lie Opelin tulppia oli laittanut pakettiin. Kaiken lisäksi putsarikaan ei käynyt, oli muuten oikean kokoinen mutta liian paksu. Perhana, jääköön nyt sitten myöhemmälle, hyvin tuo tuntuu käyvän nykyisilläkin.
Yhtenä päivänä oli sitten hieman draamaa koulun pihassa kun en päässytkään autoon sisälle. Keskuslukon kauko-ohjain ei toiminutkaan. Vaihdoin patterit ja juotin yhden napin murtuneen jalan takaisin paikalleen, muttei toiminut siltikään. Parkkiaika hupeni ja autoon oli pakko päästä mutta eipä meinannut aueta avaimellakaan, oli todella jäykkä. No pääsinpä sitten lopulta sisälle (hälytinhän siinä tietysti pärähti huutamaan) ja ajoin kotiin tutkimaan tilannetta.
Selvisi että toinen kauko-ohjain on rikki, mutta pahempaa oli oven lukon tilanne. Oli niin paskainen että mikä tahansa jäätelötikku riitti avaamaan ovet. Purin lukon pois ja puhdistin sen kunnolla, mutta haittalevyt olivat tosi jumissa ja muutama jousi oli rikki. Taas jälleen Motonet pelasti päivän kun hain sieltä Golf II:sen kahvan lukkoinen, otin siitä haitat ja jouset ja hienosti toimii. Kaupan päälle sain vielä uudet tiivisteet ovenkahvaan (Golf II kahvahan on samanlainen mutta muovia). Samalla säädin kuskin oven keskuslukon servoa hieman ylöspäin niin toimii sekin nyt oikein.
Kauko-ohjaimen särkyminen oli viimeinen niitti, kyllästyin huonoon varashälyttimeen ja uusi lähtikin työn alle, siitä lisää kunhan saan asennuksen valmiiksi.

Ei kommentteja: