torstai 29. lokakuuta 2009

Blind Monk's Society

Blind Monk's Society onkin sitten taas vähän erilaisempi modi. Grafiikasta en puhu mitään, koska sitä ei ole, päähenkilö on nimittäin sokea. Ei sitä uskoisi että puolisen tuntia saa kulumaan tuijottamalla tyhjää ruutua, mutta olihan tästä jo Reinikaisen jaksossa aikanaan vitsi.

BMS on ehdottomasti mielenkiintoisin modi mitä Source Enginelle on tehty, siitä ei pääse mihinkään. Pelaaminen vaatii ehdottomasti hyvät kuulokkeet, koitin ensin 5.1-kaiuttimella mutta ei siinä ollut mitään ideaa. Lisäpisteet jos sitoo silmänsä ja pelaa oikeasti sokkona. Ohjaus tapahtuu ympärillä olevaa maailmaa kuulostelemalla, minkä takia onnistunut äänimaailma on tärkeää. Ja se on onnistunut, jos laittaa silmät kiinni voi kuvitella itsensä jonnekin syrjäisen luostarin viereen. Ääninäyttely on toteutettu todella onnistuneesti ja tarinaa on vielä höystetty Monty Python-tyylisellä huumorilla.

Blind Monk's Society on harmillisen lyhyt ja olisin kaivannut ehdottomasti jotain tehtävää, jossa pitää suunnistaa kylän torilla markkinahälinän keskellä. Siinä olisi ollut haastetta. Joka tapauksessa modi oli erinomaisen viihdyttävä, ja kirjaimellisesti avasi silmät sille, minkälaista sokeana eläminen voisi olla. Mitään muuta kerrottavaa ei oikeastaan ole, jokaisen pitää tämä itse kokeilla.

Ei kommentteja: